Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου
Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου
Ειδήσεις
Το ΑΠΜ Δράσεις Περιοχή Μελών Τεκμηρίωση
Το Συμβούλιο Ασφαλείας επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν

Διαπιστώνοντας την μη συνεργασία της Τεχεράνης με την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) σχετικά με την επιθεώρηση του πυρηνικού της προγράμματος, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. επέβαλε νέες κυρώσεις στο Ιράν. Η απόφαση 1747 καλεί τα κράτη μέλη των Η.Ε. να απαγορεύσουν την είσοδο στα εδάφη τους ή διέλευση από αυτά κάθε πολίτη Ιράν ή άλλης χώρας που υποστηρίζει, εμπλέκεται ή σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την παύση εισαγωγών/εξαγωγών και διακίνησης κάθε είδους όπλου και πολεμικού εξοπλισμού από το Ιράν προς οποιαδήποτε άλλη χώρα και την διακοπή οποιασδήποτε χρηματοδότησης προς το Ιράν, εκτός κι αν πρόκειται για ανθρωπιστική ή αναπτυξιακή βοήθεια.

Δημοσιεύθηκε στις 26 Mar 2007
Επιτυχής η επίσκεψη του El Baradei στην Βόρεια Κορέα

Εξαιρετικά επιτυχής θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η επίσκεψη του El Baradei, επικεφαλή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, στη Βόρειο Κορέα. Τα συμπεράσματα της επίσκεψης συνοψίζονται στο καλό κλίμα μεταξύ δύο πλευρών, μετά από αρκετό καιρό πόλωσης, την διάθεση των Βορειοκορεατών για συνεργασία και την, πάντα σύμφωνα με δηλώσεις του El Baradei, πρόθεση της Β. Κορέας να ξαναγίνει μέλος της ΔΕΑΕ. Ο El Baradei πιστεύει ότι είμαστε πολύ κοντά στην πραγματική αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ τόνισε ότι μένει ο καθορισμός των τεχνικών λεπτομερειών για το κλείσιμο του πυρηνικού αντιδραστήρα της Yongbyon.

Πηγή: IAEA

Δημοσιεύθηκε στις 16 Mar 2007
«Οι Η.Π.Α. διατηρούν το δικαίωμα στις πυρηνικές δοκιμές»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Ενέργειας των Η.Π.Α., Clay Sell, κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, οι Η.Π.Α. διατηρούν το δικαίωμα για πυρηνικές δοκιμές. Οι Η.Π.Α. επιθυμούν την μείωση των πυρηνικών όπλων στον κόσμο, αλλά όσο αυτά υπάρχουν θα πρέπει να συντηρούν και να αναβαθμίζουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, φέρεται να σημείωσε ο Sell. Οι Η.Π.Α. είναι από τις χώρες που δεν έχουν υπογράψει την Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών.

Πηγή: RIA Novosti

Δημοσιεύθηκε στις 16 Mar 2007
Πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ

Σειρά από πρόστιμα πρόκειται να επιβληθούν σύντομα στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς παραβιάζεται από το 2003 κανονισμός που προέβλεπε την επεξεργασία των απορριμάτων πριν την ρίψη τους στους ΧΥΤΑ. Στην Ελλάδα, οι ΧΥΤΑ που ακολουθούν την διαδικασία αυτή είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αρχίσει να δέχεται πρόστιμα για σχεδόν το σύνολο των ΧΥΤΑ της χώρας.

Πηγή: Καθημερινή

Δημοσιεύθηκε στις 16 Mar 2007
Πέρασε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των πυραύλων Trident

Πέρασε τελικά από την Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Blair για αναβάθμιση των πυραύλων Trident που φέρουν τα βρετανικά πυρηνικά υποβρύχια. Παρόλα αυτά, η νίκη είναι πύρρειος καθώς πολλοί εργατικοί βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση. Πρόκειται για την σοβαρότερη εσωκομματική αμφισβήτηση του Blair μετά την συζητήση για την συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ, το 2003.

Πηγές: BBC, Καθημερινή

Δημοσιεύθηκε στις 16 Mar 2007

<< Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Επόμενη >>

Content Management Powered by CuteNews
Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου
Μητροπόλεως 4, ΤΕΕ, Τμ. Δωδεκανήσου, Τ.Κ. 85100, Ρόδος
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@manw.org

Site created and hosted by mgk.web
MS Internet Explorer 6.0 and Mozilla Firefox 1.5 compatible (compatible or later browser assumed as well)
1024x768 screen resolution strongly recommended.

© 2006-2009 by Mediterranean Anti Nuclear Watch. All Rights Reserved.